Dr. Hermann Tamás

Adjunktus / Pannon Egyetem Georgikon Kar

A Pannon Egyetem keszthelyi székhelyű Georgikon Karán, a Talajtani és Környezetinformatikai Tanszék adjunktusa. Szerteágazó kutatási és oktatási feladati között legfőbb tudományos tevékenysége a földminősítési kutatásokra fókuszál. A 2000-es évek eleje óta foglalkozik a talaj termékenységének becslésével. A D-e-Meter Földminősítő Rendszer kialakításában a kutatás első lépésétől fogva aktívan dolgozik.

A tápanyag-gazdálkodás témakörének egyetemi oktatása mellett üvegházi és kisparcellás vizsgálatokat is koordinál, továbbá az eltérő tápanyag-ellátottságú termőhelyek földminőségben betöltött szerepét is kutatja. Rendszeresen nyújt szaktanácsot precíziós tápanyag-gazdálkodással kapcsolatban. Több hazai és nemzetközi kutatási projekt témavezetője. A SmartGazda GINOP projekt szakmai vezetője, mely során a megvalósító konzorcium egy precíziós szaktanácsadási program alapjait kívánja lerakni.

A Lex4Bio nemzetközi H2020-as programjában intézményi szintű vezető, mely projektben a biológiai alapú termésnövelő anyagok termékenységre gyakorolt hatásával foglalkozik. Aktuális szakmai feladati mellett legfontosabb célkitűzése a Magyarországon jelenleg használatos Aranykoronás Földértékelő Rendszer megújítása és kiváltása egy korszerű, intelligens földminősítő rendszerrel.