Dr. Tom Dykstra

Laborvezető / Dykstra Labs

Dr. Thomas Dykstra saját laboratóriumát vezeti Floridában. 25 éven keresztül a bioelektromágnesességet tanulmányozta (hogyan hatnak az elektromágneses mezők az életre), ezen belül is a rovarokra fókuszálva. A Cornell Egyetemen és a Floridai Egyetemen diplomázott rovartanból, és hat szabvány tulajdonosa.

Szaktanácsait gazdálkodók, agrárcégek, a technológiai ipar, ügyészek, kormányok és biztosítócégek veszik igénylik. Három kontinenst járt be és tartott előadást rovartan, biofizika, neurobiológia, a szaglás élettana, paramágnesesség és a biológiai antennák témakörében. Napjainkban egy területtel foglalkozik kiemelten: 2016-ban dekódolta a rovarok szaglásának működését és leírta több, az orvoslás és a mezőgazdaság szempontjából fontos rovar kemoreceptorait. Gazdáknak és szaktanácsadóknak egyaránt igyekszik megtanítani, hogy lehet egészséges és jövedelmező növényeket termeszteni.

A Cornellen töltött évei alatt úszott és versenyszinten vízilabdázott. Jelenleg egy alachuai (Florida) farmon él feleségével és 6 gyermekükkel.